Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες για μέντορες και συντονιστές

Στο τέλος του διδακτικού έτους και σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 102919/ΓΔ4/2022 (ΦΕΚ 4509/Β/25-8-2022), «ο Παιδαγωγικός Σύμβουλος-Μέντορας συντάσσει ετήσια έκθεση, στην οποία αναφέρονται όλες οι ενέργειες που διενεργήθηκαν από μέρους του κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η έκθεση υποβάλλεται στον/στη Διευθυντή/ντρια ή στον/στην Προϊστάμενο/η της σχολικής μονάδας».

Θυμίζουμε λοιπόν στους συναδέλφους πως η Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας έχει καταθέσει εξώδικο ενάντια στην παραπάνω εγκύκλιο από τις 10 Οκτώβρη 2022 και καλεί τους συναδέλφους που ορίστηκαν με απόφαση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, και παρά τη θέληση τους, ως Μέντορες – Συντονιστές να μην προχωρήσουν στη σύνταξη και κατάθεση της παραπάνω έκθεσης, νομιμοποιώντας μ’ αυτόν τον τρόπο την εφαρμογή της απόφασης.

Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης, που στοχεύει στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αφού αποτελεί ένα στάδιο αξιολόγησης και κατηγοριοποίησής τόσο του σχολείου, όσο και του κάθε εκπαιδευτικού χωριστά. Στηρίζεται στην απλήρωτη επιπλέον εργασία, καταστρατηγεί το διδακτικό και εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών και επιδιώκει την πολυδιάσπαση του συλλόγου διδασκόντων, με υποσχέσεις για πιθανή ‘εξέλιξη’ σε στελέχη της εκπαίδευσης ή μία καλή βάση στην ατομική αξιολόγηση. Τέλος υπενθυμίζουμε ότι κάθε προσπάθεια αξιολόγησης έρχεται σε αντίθεση με τις συλλογικές αποφάσεις όχι μόνο της Γ΄ ΕΛΜΕ όσο και της ομοσπονδίας μας.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους μέντορες– συντονιστές ειδικοτήτων ή τάξεων να δηλώσουν ακόμα και τώρα απεργία αποχή από τα παραπάνω καθήκοντα και να μην συντάξουν τελικές εκθέσεις αποτίμησης του έργου τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου