Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Καταγγέλλουμε το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ! Αλληλεγγύη και λευτεριά στον Παλαιστινιακό λαό!

Τη Δευτέρα 15 Μάη συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από την αρχή της ανείπωτης «καταστροφής» - Νάκμπα του Παλαιστινιακού λαού, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η Νάκμπα ξεκίνησε με την εθνοκάθαρση 53 χωριών και πόλεων το 1947 και το 1949, την εν ψυχρώ δολοφονία 15.000 Παλαιστινίων και τον αναγκαστικό εκτοπισμό των 2/3 του παλαιστινιακού πληθυσμού – 800.000 άτομα – από την πατρίδα και τα σπίτια τους.

Η Νάκμπα είναι μια διαρκής δραματική υπενθύμιση για τη συστηματική άρνηση του κράτους – δολοφόνου, του Ισραήλ, σε κάθε Παλαιστίνιο να ζει στην πατρίδα του και να έχει το δικαίωμα στην εθνική και πολιτική ταυτότητά του συνολικά. Ο ξεριζωμός των Παλαιστινίων από την πατρίδα τους σε αυτά τα 75 χρόνια συνολικά έχει φθάσει πλέον τα 7.699.544 άτομα(!!!) κι έχει οδηγήσει τους Παλαιστίνιους να ζουν ως πρόσφυγες στο Λίβανο, στη Συρία, στην Ιορδανία και σε άλλες πολλές χώρες χωρίς να έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

75 χρόνια μετά η ισραηλινή βία και κατοχή συνεχίζεται με την κάλυψη και στήριξη των αμερικανατοϊκών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του ισραηλινού κράτους-δολοφόνου.

Συνεχίζεται όμως και η πολύμορφη καθημερινή αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή στη Δυτική όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Λωρίδα της Γάζας με τον πολυετή ισραηλινό αποκλεισμό. Το 2023 σχεδόν καθημερινές είναι οι διαδηλώσεις, οι απεργίες και οι συγκρούσεις. Πρόσφατα η είσοδος του ισραηλινού στρατού στο Τέμενος αλ Ακτσά στην Ιερουσαλήμ προκάλεσε πολυήμερη εξέγερση, με επακόλουθο δεκάδες Παλαιστίνιους τραυματισμένους και αρκετούς νεκρούς.

Νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού – αποτέλεσμα της στήριξης κυβερνήσεων και ιμπεριαλιστικών οργανισμών στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ –  βρίσκεται σε εξέλιξη με βομβαρδισμούς στη Γάζα και μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τους 34 νεκρούς Παλαιστινίους. Απέναντι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών εμείς εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό για δική του πατρίδα!

Να σταματήσουν οι εποικισμοί και ο ξεριζωμός του Παλαιστινιακού λαού από τα εδάφη του. Καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική του Ισραηλινού στρατού που καθημερινά δολοφονεί αγωνιστές της Παλαιστινιακής αντίστασης, αμάχους και νεαρά παιδιά.  

Απαιτούμε ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου