Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

78% των εκπαιδευτικών στην Γ΄ Αθήνας και 65% σε όλη τη χώρα απείχαν από τις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία που έστησε το υπουργείο

 

Το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα που με την αποχή τους έστειλαν ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας και τους συμπορευόμενους τους: o αυταρχισμός και οι διαβλητές εκλογές δεν πέρασαν. Οι εκπαιδευτικοί δεν υποκύψαμε στα νόθα διλλήματα που έβαλαν οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ, των ΣΥΝΕΚ και της ΠΕΚ ότι τάχα μου θα πάρουμε πίσω τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών ήταν η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, η ίδια η ζωντανή και δημοκρατική λειτουργία των σωματείων και αυτήν υπερασπίστηκαμε με την αποχή μας. Παρά τον βομβαρδισμό με ηλεκτρονικά μηνύματα, παρά το μέιλ της τελευταίας στιγμής (κατόπιν αιτήματος της γραμματείας των ΣΥΝΕΚ Δυτικής Αθήνας), παρά την παράταση της ψηφοφορίας οι εκπαιδευτικοί κρατήσαμε το κεφάλι ψηλά, δεν υποταχτήκαμε διατρανώσαμε προς πάσα κατεύθυνση ότι τα σωματεία θα παραμείνουν στα χέρια των εργαζομένων. Κανένας εργοδότης δεν θα τα ελέγξει. Ο νόμος Χατζηδάκη δεν θα περάσει.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να προκηρύξει νέες γενικές συνελεύσεις και να υλοποιηθεί η αναβληθείσα ΓΣ Προέδρων, γιατί ο κλάδος πρέπει να απαντήσει αγωνιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική.

Συνάδελφοι συνεχίζουμε μαχητικά, αγωνιστικά. Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε. Κλείνουμε τα σχολεία. Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας!

Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου