Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Για τον προϋπολογισμό

Συνάδελφοι

το ΔΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τα σωματεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος και από τα ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στην Βουλή, την Τρίτη 15/12/2020 ημέρα ψήφισης του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Πρόκειται για έναν ακόμα αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που περικόπτει τα κονδύλια για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες δίνοντας την ίδια ώρα πακτωλό χρημάτων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υγεία. Την ώρα που η χώρα μετρά εκατοντάδες νεκρούς την ημέρα από την πανδημία η κυβέρνηση μειώνει κατά 600 εκατ. τις δαπάνες για την Υγεία, συνεχίζοντας την πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σύστημα για να ενισχυθούν οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι. Το ίδιο μειωμένα είναι τα κονδύλια για την Παιδεία, την Κοινωνική ασφάλιση, την στήριξη των ανέργων.

Οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, φόροι Κατανάλωσης κλπ) που τους πληρώνουν οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως εισοδήματος αυξάνονται κατά 2,6 εκατ. ευρώ. Απ’ την άλλη οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν φιλική συμμετοχή περίπου 5% στους συνολικούς φόρους.

Μπροστά λοιπόν σ’ αυτά  οι εργαζόμενοι έχουμε καθήκον να αναδείξουμε και να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες. Να κλιμακώσουμε την πάλη μας κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου. Να μην αποδεχτούμε τη λογική του μικρότερου κακού, ή μιας δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης του συστήματος.

Η πείρα από τους αγώνες μας  καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, δείχνει το δρόμο που πρέπει να συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα.

Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου