Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Για την υπουργική απόφαση για παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, 2η ανακοίνωση

Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βυτιβίλια 50-52, Ίλιον

gelme.dytathinas@gmail.com

gelmeda.blogspot.com

Ίλιον, 04-10-2020

Για την υπουργική απόφαση για παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Η υπουργική απόφαση για «επιβολή» εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη πρέπει να συσπειρώσει όλους τους εκπαιδευτικούς ενάντιά της. Πρόκειται για μία αντιδημοκρατική και αντιπαιδαγωγική απόφαση που μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε καταστολείς μαθητικών κινητοποιήσεων και συνάμα σε καταδότες. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση «τα έχει βρει σκούρα» με τους μαθητικούς αγώνες και γι αυτό επιστρατεύει όλον τον αυταρχισμό της μετατρέποντας εμάς τους εκπαιδευτικούς σε πειθήνια όργανά της. Ας αναρωτηθούμε συνάδελφοι με τι μάτια θα αντικρύσουμε τους αγωνιζόμενους μαθητές μας μέσα στην τάξη, όταν θα έχουμε εφαρμόσει αυτή την κατάπτυστη απόφαση. Πώς θα διδάξουμε την Αντιγόνη, το 1821, τον αντιδικτατορικό αγώνα και το Πολυτεχνείο όταν εμείς θα έχουμε σκύψει το κεφάλι;

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπερασπιστούν την τιμή και την αξιοπρέπεια του κλάδου μην υποκύπτοντας στον εκβιασμό της κυβέρνησης. Το «εντέλεσθαι» που μας επιβάλλουν μπορούμε να το ξεπεράσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εξ αποστάσεως απαιτεί και έναν εξοπλισμό που δεν έχουν όλοι οι μαθητές ούτε όλοι οι καθηγητές.

Σας ενημερώνουμε ότι για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει και για τη Δευτέρα 5/9 τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 08:00 με  11:00, και η ΕΛΜΕ από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου (αντίστοιχα και για τα εσπερινά), ώστε να καλυφθούν συνδικαλιστικά όλοι οι συνάδελφοι.

Επίσης αναμένεται την Τρίτη απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία αποχή από την εξευτελιστική αυτή διαδικασία.

Η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης»
σε υπό κατάληψη σχολεία δεν θα περάσει!

Για το Δ.Σ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου