Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Σχέδιο πρακτικού για την Υ.Α 131451/ΓΔ4/30-9-2020

Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βυτιβίλια 50-52, Ίλιον

gelme.dytathinas@gmail.com

gelmeda.blogspot.com

Ίλιον, 07-10-2020

 

Το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας χαιρετίζει τους συναδέλφους που έδωσαν και δίνουν τη μάχη κατά της επαίσχυντης υπουργικής απόφασης που μας μετατρέπει σε καταστολείς των μαθητικών κινητοποιήσεων και σε καταδότες των μαθητών που συμμετέχουν σε αυτές. Σας καλούμε να αξιοποιήσουμε κάθε μορφή δράσης, στάση εργασίας, απεργία, παρεμβάσεις στους συλλόγους για να μην περάσει, να μην εφαρμοστεί η κατάπτυστη εγκύκλιος που η εφαρμογή της οδηγεί στην ακύρωση κάθε έννοιας σχολείου, εκπαίδευσης και σχολικής κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα:

Α) Αξιοποιούμε την απεργία – αποχή από την τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ (αναμένεται η ανακοίνωσή της από την ΟΛΜΕ)

Β) Συντάσσουμε πρακτικό όπου επικαλούμαστε σοβαρούς λόγους, παιδαγωγικούς και τεχνικούς, που μας εμποδίζουν να την υλοποιήσουμε. Παραθέτουμε ένα υπόδειγμα 

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

«Σήμερα συνεδρίασε σύλλογος διδασκόντων του …………….. και αφού εκτίμησε την κατάσταση κατέληξε, μετά από διεξοδική συζήτηση, ότι με την Υ.Α 131451/ΓΔ4/30-9-2020 για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία:

1.    Αναιρείται ο παιδαγωγικός μας ρόλος

2.  Μετατρεπόμαστε σε μηχανισμό καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων και αγώνων και γινόμαστε ένας ιδιότυπος απεργοσπαστικός μηχανισμός

3. Καλούμαστε να κάνουμε μάθημα σε κλειστά σχολεία, με αποκλεισμούς μαθητών και υποχρεωτική –εκδικητική απουσία ανεξαιρέτως για όλους τους μαθητές που αδυνατούν να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

4.   Δεν έχουν διασφαλιστεί οι ισότιμοι όροι συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Θεωρούμε ότι για τους παραπάνω λόγους, δεν μπορούμε ή αδυνατούμε να εφαρμόσουμε την Υ.Α υπ’ Αριθμ. 131451/ΓΔ4 και συντασσόμαστε με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων.»

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Για το Δ.Σ.

Σχέδιο Πρακτικού.doc

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου