Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Με αφορμή τα κρούσματα στο 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης

 

Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βυτιβίλια 50-52, Ίλιον

gelme.dytathinas@gmail.com

Ίλιον, 18-09-2020

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με αφορμή τα κρούσματα στο 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης

Τα κρούσματα στο 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, όπως και σε άλλα σχολεία, επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο αδιαφορούν για τους όρους με τους οποίους άνοιξαν και λειτουργούν τα σχολεία. Δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Συγκεκριμένα στο 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης διαγνώστηκε κρούσμα κορονοϊού και ο ΕΟΔΥ το μόνο που συνέστησε ήταν προσοχή, τήρηση των μέτρων και διενέργεια τεστ στις στενές επαφές των κρουσμάτων. Ο ίδιος ο ΕΟΔΥ δεν ανέλαβε κανέναν έλεγχο. Ακόμα και για το ποιος θα κάνει τεστ και που θα το κάνει. Τα επέρριψε όλα στην ατομική ευθύνη. Ήδη το σχολείο μετρά και δεύτερο κρούσμα. Μόνο ύστερα από την παρέμβαση της ΕΛΜΕ καταφέραμε να διενεργηθούν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με ευθύνη του Δήμου.

Είναι φανερό ότι στις δύσκολες αυτές συνθήκες δεν πρόκειται να κερδίσουμε το παραμικρό μέτρο προστασίας αν δεν εντείνουμε την πίεση και τον αγώνα μας. Όλοι οι αρμόδιοι αντιμετωπίζουν τον εκπαιδευτικό ως αναλώσιμο. Αν δεν αγωνιστούμε εμείς για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου η κατάσταση θα γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική.

Παλεύουμε για:

· Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί τους 15, το πολύ, μαθητές ανά τμήμα.

· Μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και των 3μηνιαίων αναπληρωτών.

· Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

· Ουσιαστική προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

· Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την επαρκή προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.)

· Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

· Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

Καλούμε τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

την Τρίτη 22/9 στις 18:30 στην κεντρική πλατεία Ιλίου.

 

Για το Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου