Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση για συλλαλητήριο 17/9

 

Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βυτιβίλια 50-52, Ίλιον

gelme.dytathinas@gmail.com

 

Ίλιον, 15-09-2020

Συνάδελφοι, σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία.

Τα σχολεία άνοιξαν σε μια στιγμή που τα κρούσματα της πανδημίας αυξάνονται καθημερινά, ενώ η εικόνα ετοιμότητας και ασφαλούς λειτουργίας, που το Υπουργείο Παιδείας με περισσή προσπάθεια θέλει να διαμορφώσει στην κοινωνία, πήγε περίπατο στις δυο τρεις πρώτες μέρες λειτουργίας τους:

·           Τα τμήματα των 27 μαθητών με μοναδικό όπλο τη μάσκα είναι το μόνο «μέτρο» που πήρε η Κυβέρνηση μέσα στο Καλοκαίρι

·           Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών είναι πραγματικότητα για τα περισσότερα σχολεία.

·           Οι ελλείψεις καθαριστριών επίσης είναι μεγάλες αφού με δυσκολία αντιστοιχεί μια σε κάθε σχολείο ενώ απαιτούνται τουλάχιστον δύο.

·           Τα δωρεάν διαγνωστικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι όνειρο θερινής νυκτός

Το Υπουργείο αποφάσισε από καιρό: αν από τη μια πλευρά είναι οι ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών για ασφαλή εκπαίδευση και από την άλλη η μείωση του κόστους αυτής της εκπαίδευσης, το ζύγι βαραίνει προς τη δεύτερη επιλογή. Γιαυτό μια μάσκα είναι αρκετή!!!

Την ίδια στιγμή, θεσμοθετεί προκηρύξεις για τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτ(ρι)ών για κάλυψη έκτακτων κενών ή για τηλεκπαίδευση (λόγω Covid-19). Η απαράδεκτη αυτή τροπολογία ελαστικοποιεί τις σχέσεις εργασίας και πλήττει καίρια τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών συναδέλφων. Ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την προώθηση της αξιολόγησης σχολικής μονάδας και στη συνέχεια με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η πανδημία δηλαδή αντιμετωπίζεται ως μια ευκαιρία από την κυβέρνηση ώστε να προωθήσει μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα (περικοπές μισθών και ημερομισθίων, αντιασφαλιστικές αναδιαρθρώσεις ως συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου, χτύπημα του δικαιώματος στη διαδήλωση και των κοινωνικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών).


Το εκπαιδευτικό κίνημα καλείται να απαντήσει σ’ αυτήν την επίθεση. Τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών με Γενικές Συνελέυσεις, συσκέψεις, πίεση προς την ΟΛΜΕ διαμορφώνουν το πλαίσιο πάλης και δράσης τους. Με στόχο να οργανωθεί ένας μαζικός, μαχητικός και νικηφόρος αγώνας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·        Ανοιχτά σχολεία με τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής

·        Ολιγομελή τμήματα με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές.

·        Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. – Κατάργηση του άρθρου που προβλέπει τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών.

·        Μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία - Διανομή υγειονομικού υλικού (αντισηπτικά, μάσκες), απολυμάνσεις και δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περιπτώσεις κρουσμάτων.

 

Είναι χρέος μας να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε οργανωμένο αποφασιστικό αγώνα! Ας ξεσηκωθούμε!

Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 17/9,

στις 18.30 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

 

 

Για το Δ.Σ.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου