Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Για τη βάρβαρη και αιφνιδιαστική εισβολή της αστυνομίας σε καταυλισμό Κούρδων στο Λαύριο

Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη και αιφνιδιαστική εισβολή της αστυνομίας τα ξημερώματα της Τετάρτης στον καταυλισμό στο Λαύριο, όπου διαμένουν πολλές οικογένειες Κούρδων. Οι αστυνομικοί έσπασαν πόρτες και άρπαξαν με τη βία 53 ανθρώπους, ανάμεσά τους 9 γυναίκες και 18 παιδιά και τους πέταξαν έξω για να τους μεταφέρουν στη φυλακή προσφύγων και μεταναστών στην Μαλακάσα.

Εισέβαλαν με τη δικαιολογία ότι το κτίριο ήταν ακατάλληλο. Είναι το ίδιο στο οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και χρόνια είχαν αφήσει δεκάδες ανθρώπους, οικογένειες με μικρά παιδιά, στην τύχη τους και πλέον, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λαυρεωτικής, θα δημιουργηθεί στη θέση του πλατεία και υπόγειο πάρκινγκ που θα εξυπηρετεί τους τουρίστες που θα καταφθάνουν στο λιμάνι κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την σκληρή κατασταλτική, αντιπροσφυγική και αντιμεταναστευτική της πολιτική, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το έγκλημα με τους εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στην Πύλο. Η επιλογή της κυβέρνησης αμέσως μετά την ορκωμοσία της να διαλύσει τη δομή των Κούρδων στο Λαύριο, που λειτουργούσε εδώ και δεκαετίες, μόνο τυχαία δεν είναι. 

Ταυτόχρονα, είναι μήνυμα προς την κυβέρνηση της Άγκυρας, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο ΝΑΤΟ και σχετίζεται με τη κρυφή διαπραγμάτευση στα ελληνοτουρκικά που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ήδη εδώ και πολύ καιρό στελέχη της κυβέρνησης και ΜΜΕ της γειτονικής χώρας έκαναν λόγο για ύπαρξη «τρομοκρατών» στο Λαύριο, στοχοποιώντας τη συγκεκριμένη δομή, ενώ ισχυρίζονταν ότι η Ελλάδα υποθάλπει «τρομοκράτες» και στη δομή αυτή. Όμως, οι πραγματικοί τρομοκράτες ήρθαν χαράματα κι έπιασαν γυναικόπαιδα…

Αλληλεγγύη στους Κούρδους πρόσφυγες! Απαιτούμε την επιστροφή τους στον χώρο στο Λαύριο!

Να σταματήσει στη χώρα κάθε κρατική και κυβερνητική καταστολή κατά των προσφύγων και των μεταναστών!

Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των κατατρεγμένων από κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!

Ανατροπή των εγκληματικών και βάρβαρων αντιμεταναστευτικών πολιτικών της Ε.Ε. με τους χιλιάδες πνιγμένους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου