Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Στάσεις εργασίας από αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της απόφασης μας (4/10/2022) η Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας προκηρύσσει κυλιόμενες στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) για την κάλυψη των συναδέλφων από τη μη συμμετοχή τους στις διαδικασίες που προβλέπουν εμπλοκή τους με όποιον τρόπο στην σύνταξη και ανάρτηση στο ΙΕΠ σχεδίων δράσης αντίστοιχων ομάδων της εσωτερικής αξιολόγησης.

Με την απόφαση μας αυτή συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση και διαβάθμισή του, μέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον νόμο 4692/20 και την υπουργική εγκύκλιο της 10/9/2021 σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, μέχρι τις 10 Δεκέμβρη πρέπει να υλοποιηθεί η Α΄ φάση της κατάθεσης σχεδίων δράσης που αφορούν την εσωτερική αξιολόγηση του έργου των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2022-2023. Επαναλαμβάνοντας την περσινή πρακτική των συνεχών παρατάσεων των προθεσμιών και φέτος, από την αρχική ημερομηνία 20/10 (για τον λεγόμενο συλλογικό προγραμματισμό νέας χρονιάς) στις 24 Νοεμβρίου, οι Διευθυντές προχώρησαν (αμελλητί) με ανάθεση σε συγκρότηση ομάδων και ανάρτηση τίτλων και στόχων δράσης, πολλές φορές υφαρπάζοντας τη συναίνεση συλλόγων διδασκόντων.

Είναι θετικό ότι οι εκπαιδευτικοί δεν συναινέσαμε και η αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας και η παρεπόμενη εμπορευματοποίηση της γνώσης με την αυτονομία σχολικής μονάδας δεν προχωρά απρόσκοπτα, όπως θα ήθελε το ΥΠΑΙΘ, παρ’ όλο τον πρωτόγνωρο ολοκληρωτισμό που έχει επιβάλλει με τις συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια για ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, τις προφορικές και γραπτές απειλές των στελεχών του, τον φόβο και τη φημολογία ποινών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου