Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Δε συμμετέχουμε - απέχουμε από τις εκλογές παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της 5ης Νοεμβρίου!

Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια χειραγώγησης δε θα περάσουν! 

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας καταγγέλλει την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας που καθορίζει την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Πρόκειται για μια διαδικασία διάτρητη, ανοιχτή σε κάθε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος. Οι εφορευτικές επιτροπές είναι πλήρως ελεγχόμενες από τη διοίκηση, χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου της διαδικασίας, αφού σύμφωνα με τις πρωτοφανείς διατάξεις της εγκυκλίου, κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στη λίστα ψηφισάντων, δηλαδή κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν.

Μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας το Υπ. Παιδείας επιδιώκει:

  • την επιβολή του νόμου Χατζηδάκη με τον πιο αυταρχικό τρόπο έχοντας σαν στόχο την υπονόμευση του ζωντανού χαρακτήρα των σωματείων, την αποκοπή των εργαζομένων από τις διαδικασίες τους, τον έλεγχο και τη διάλυση τους.
  • την καθυπόταξη του κλάδου προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική, αφού δυσκολεύεται λόγω της σθεναρής αντίστασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων,
  • την καθιέρωση μιας διαδικασίας εκλογής οργάνων που είναι απαξιωτική για την ίδια τη συνδικαλιστική δράση με στόχο να γενικευτεί και στις εκλογές των σωματείων.

 Απέναντι σε όλα τα παραπάνω το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να συνεχίσει τις μάχες που έδωσε το προηγούμενο διάστημα  Η νέα προκλητική στάση του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να βρει ηχηρή απάντηση από τους εκπαιδευτικούς. Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους, κατακτημένες με αγώνες, διαδικασίες για την εκλογή των οργάνων τους και δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους παρέμβαση στη λειτουργία τους. 

Δεν νομιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία!

  1. Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές και να προχωρήσει άμεσα σε δια ζώσης εκλογές με φυσική παρουσία και διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου. 
  2.  Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, επιτέλους, να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ, να ζητήσουν να αποσυρθεί η απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές, να μην καταθέσουν υποψηφιότητες στο Υπουργείο και να καλέσουν σε αποχή όπως το 2020.
  3. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, τις συλλογικότητες και όλες τους συναδέλφους να μην καταθέσουν υποψηφιότητες, να μη συμμετέχουν στις εκλογές - παρωδία.  
  4. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, σε ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας απέναντι στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας
  5. Καλούμε τη Γενική Συνέλευση των προέδρων να κηρύξει αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές, να προασπίσει το συνδικάτο και τις αγωνιστικές παραδόσεις του!

 

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου