Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Κάτω τα χέρια από τον Κώστα Κορδάτο. Να ανακληθεί η «ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ» σε βάρος του!

 

Το Υπουργείο Παιδείας και η κα Κεραμέως με συνοπτικές διαδικασίες, όπως το συνηθίζει άλλωστε, προχώρησε σε μια τιμωρητική και εξοντωτική απόφαση. Έθεσε σε «δυνητική αργία» τον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο. Το ιστορικό της υπόθεσης, αν και γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα, αφορά μια εκπρόθεσμη αναφορά με ιδιοτελή στόχο, για δήθεν απουσία του εκπαιδευτικού από τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση και για διάστημα (στη δια ζώσης) που τα εργαστήρια ήταν παράνομα κλειδωμένα, χωρίς η αναφορά αυτή να τεκμηριώνεται και να αποδεικνύεται.

Η κα Κεραμέως έγραψε στα παλαιοτέρα των υποδημάτων της, την ομόφωνη εισήγηση – απόφαση (5-0, πράξη 1η/7-1-2022) του Α' Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το οποίο εισηγήθηκε (ως έχει την αρμοδιότητα από το νόμο), να μην τεθεί ο συνάδελφος σε δυνητική αργία. Με την απόφαση αυτή η Υπουργός Παιδείας ακυρώνει τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου και τον θεσμικό τους ρόλο. Αγνοεί, επίσης, την εντολή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, το οποίο -κατόπιν προσφυγής του συναδέλφου- αποφάσισε την αναστολή της απόφασης του Δ.Δ.Ε. Αιτωλ/νίας για περικοπή μισθών του, που είχε αποφασιστεί πριν λίγο καιρό.

Η Υπουργική Απόφαση που θέτει σε «δυνητική αργία» τον εκπαιδευτικό - δημόσιο υπάλληλο, έρχεται σε πλήρη σύγκρουση και με το Γνωμοδοτικό έγγραφο υπ. αριθ. 4758/11-1997/14-9-2012 του Ν.Σ. τ Κ., του γραφείου Πατρών, όπου υπάγεται διοικητικά η υπηρεσία.

Στηρίζουμε τον συνάδελφό μας Κώστα Κορδάτο, μέλος του ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας! Να ανακληθεί αμέσως η ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου