Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, Σάββατο 26 Φλεβάρη, 12:00

Το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας απευθύνει σε όλους τους εκπαιδευτικούς κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12:00, ημέρα που συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Αττικής, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία να βροντοφωνάξουμε:

Ως εδώ!

Ø   Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους δεκάδες νεκρούς από την πανδημία κάθε μέρα, δεν ανεχόμαστε να μη στηρίζεται το δημόσιο σύστημα Υγείας και να μην παίρνονται μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις συγκοινωνίες.

Ø   Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις στην Ενέργεια και σε βασικά προϊόντα γονατίζει τις οικογένειές μας, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας προκαλεί βάναυσα. Μας εμπαίζει βαφτίζοντας "μέτρα στήριξης" τα ψίχουλα των λίγων ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα, σαν να δίνει ελεημοσύνη σε επαίτες.

Ø   Δεν ανεχόμαστε οι περισσότεροι να εργάζονται, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, με μερική απασχόληση, ωράρια-λάστιχο, με απλήρωτη εργασία και απολύσεις.

Ø   Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις και τη διάλυση των κοινωνικών αγαθών, όπως το ρεύμα με αποτέλεσμα την εκτόξευση των λογαριασμών για τα λαϊκά εισοδήματα. Καθώς επίσης και στην διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Είναι έγκλημα η δρομολογούμενη απόλυση των εργατών της ΛΑΡΚΟ και η εκποίησή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα

Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε με τον νόμο Χατζηδάκη την επιβολή ελέγχου από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία στα σωματεία μας.  Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στους νόμους που περιορίζουν τη συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα είναι η μόνη απάντηση.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Το Σαββάτο 26 Φλεβάρη στις 12:00 στο Σύνταγμα διαδηλώνουμε διεκδικώντας:

·        Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των ΜΚ 2015-2017, στήριξη όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.

·        Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.

·        Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών τώρα! Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις! Να καταργηθεί το «προσοντολόγιο» του Γαβρόγλου!

·        Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών, δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους κ.λ.π.). Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών, σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος.

·        Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη). Καμία διάταξη του, ούτε ηλεκτρονικές εκλογές, ούτε μητρώα και φακέλωμα, ούτε αλλαγή του τρόπου προκήρυξης των απεργιών να μην εφαρμοστεί από τα σωματεία.

·        Να μην γίνει καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο.

·        Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου. Όχι στο διεθνή διαγωνισμό Pisa που πραγματοποιείται για την Α΄ Λυκείου 15/3 έως 15/4.

·        Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018.

·        Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και με ίδια μέσα από τους εκπαιδευτικούς.

·        Μειώσεις της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.

·        Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

·        Να επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα -κουρεμένα με το PSI και το χρηματιστήριο- αποθεματικά των Ταμείων. Καμία ιδιωτικοποίηση.

·        Όχι στις δαπάνες για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών.

·        Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου