Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Τα επόμενα βήματα στον αγώνα κατά της αξιολόγησης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 11/1/2021 με τη συμμετοχή συναδέλφων από διάφορα σχολεία της περιοχής μας (αλλά όχι αρκετών ώστε να θεωρηθεί Γενική Συνέλευση) αποφάσισε τα εξής, σχετικά με τις διαδικασίες αξιολόγησης των σχολικών μονάδων:

1.      Να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για αύριο μεταξύ 11 πμ – 2 μμ προκειμένου να απέχουμε από τις τελικές συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας ή των συλλόγων διδασκόντων εν όψει της λήξης της προθεσμίας κατάθεσης των σχεδίων δράσης από τους συντονιστές των ομάδων.

2.      Να καλέσει την ΟΛΜΕ, σε συντονισμό με άλλες ΕΛΜΕ, να συγκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ (τέλη Γενάρη-αρχές Φλεβάρη), με σκοπό την επαναπροκήρυξη για όλο τον κλάδο της Απεργίας-Αποχής.

Στην περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν τα 2/3, όπως απαιτεί το καταστατικό της ΟΛΜΕ, με απόφαση της απλής πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων (50%+1) να καλεστούν οι ΕΛΜΕ της χώρας να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις και να προκηρύξουν από κοινού νέα Απεργία-Αποχή. Η απόφαση αυτή της Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ να είναι δεσμευτική για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

3.      Μέχρι τότε, την προκήρυξη δηλ. εκ νέου της απεργίας αποχής, η Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας προκηρύσσει κυλιόμενες στάσεις εργασίας (μονόωρες, δίωρες, τρίωρες) για την κάλυψη των συναδέλφων από τη μη συμμετοχή τους στις διαδικασίες αξιολόγησης.

 

Τέλος, αντιλαμβανόμενοι ότι η αυριανή προθεσμία αποτελεί απλά έναν σταθμό, μια στιγμή στην επιχειρούμενη αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων μας, καλούμε τους συναδέλφους να προστατεύσουν τη συλλογική έκφραση του κλάδου σε κάθε σχολείο χωριστά αλλά και σε όλα τα σχολεία μαζί και να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην κατάθεση σχεδίων δράσης με βάση τις κατευθύνσεις του Υπουργείου. Με δεδομένο επίσης ότι η Κυβέρνηση με απειλές και «εντέλεσθαι» προσπαθεί να επιβάλει τα αντιεκπαιδευτικά της σχέδια κι αδιαφορεί για τους χιλιάδες νεκρούς, καθήκον μας είναι να διαφυλάξουμε την ενότητα των συλλόγων διδασκόντων. Ο δρόμος της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και του ρόλου μας μέσα σε αυτό είναι μακρύς και διαρκής κι η ενότητα είναι το όπλο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου