Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Για τον αποτρόπαιο θάνατο δύο παιδιών στο Καματερό

Συνεχίζεται η βαρβαρότητα σε βάρος των φτωχών, των ρομά, των αποκλεισμένων από την εργασία και τη ζωή. Ο θάνατος δύο παιδιών 12 και 13 ετών και η νοσηλεία ενός τρίτου στο Καματερό, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους, σε παράπηγμα σε δώμα με τσίγκους και χαρτόνια, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός ή «κακιά στιγμή». Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολουθούν οι κυβερνήσεις στο πλαίσιο της Ε.Ε. και οδηγεί στον 21ο αιώνα σε φτώχεια, εξαθλίωση, περιθωριοποίηση μεγάλες μάζες του πληθυσμού. Που αναγκάζει οικογένειες να προσπαθούν να ζεσταθούν και να επιβιώσουν με πενιχρά και επικίνδυνα μέσα άλλων εποχών, ενώ πιο δίπλα σωρεύεται ο κοινωνικός πλούτος.

Αυτή η εγκληματική πολιτική, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, οδηγεί σε μία διαβίωση χωρίς τα στοιχειώδη, χωρίς φαγητό, ρεύμα, ζεστασιά. Τη στιγμή που έχουν καταδικάσει χιλιάδες οικογένειες στην φτώχεια και την ανέχεια, πακτωλός χρημάτων κατευθύνεται προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και για εξοπλισμούς.  Αυτό είναι το βάρβαρο σύστημα της κυριαρχίας του κεφαλαίου.

Η «ανάπτυξη» κάθε χρώματος που ευαγγελίζονται δεν αφορά τα λαϊκά νοικοκυριά και την εξασφάλιση των αναγκαίων για την διαβίωσή τους. Ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι και πάλι το κεφάλαιο που θα επωφεληθεί είτε επενδύοντας και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη είτε απολαμβάνοντας φτηνή ενέργεια, από την λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη.

Δεν πρέπει να εξοικειωθούμε με όλα αυτά. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε να πεινάνε, να κρυώνουν και να μην έχουν τα στοιχειώδη οι μαθητές μας. Αγωνιζόμαστε για να ξημερώσει η μέρα που κανένα παιδί δεν θα πεινάει, δεν θα κρυώνει, θα έχει πρόσβαση στη μόρφωση και τη ζωή.

Εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας προς την οικογένεια προσφέρουμε ένα συμβολικό  χρηματικό ποσό για την κάλυψη των πρώτων αναγκών.  

Ταυτόχρονα καλούμε τη δημοτική αρχή Αγίων Αναργύρων – Καματερού να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες ώστε να λυθεί το θέμα της στέγασης – διαβίωσης της οικογένειας,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου