Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Το Υπουργείο Παιδείας ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά με το πετσόκομμα χιλιάδων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα. Παρά την αναγκαιότητα για αυξημένα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και αγνοώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, το Υπουργείο αποφασίζει και διατάσσει να δημιουργηθούν τμήματα με 27 και 28 μαθητές!

Η αναλγησία τους ξεπερνά κάθε όριο. Οι μαθητές μας έχουν ανάγκη για ποιοτική μόρφωση, ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά ύστερα από δύο χρόνια καραντίνας και τηλεκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για να επιτελέσουν σωστά το έργο τους. Όλη η σχολική κοινότητα πρέπει να προστατευτεί μπροστά στο νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας. Όλα αυτά τα αγνοεί επιδεικτικά το Υπουργείο και στέλνει απαράδεκτες εντολές, τη στιγμή μάλιστα που η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει, τα τμήματα έχουν διαμορφωθεί και οι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.

Που στοχεύει λοιπόν το Υπουργείο; Προφανώς στην εξοικονόμηση προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά χωρίς την πρόσληψη άλλων αναπληρωτών.

Συνάδελφοι, αυτή η πολιτική είναι ξεκάθαρη. Όταν πρόκειται για τις ανάγκες μας δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά όταν πρόκειται για νατοϊκές δαπάνες για παράδειγμα ή για την χρηματοδότηση επιχειρηματικών ομίλων το χρήμα ρέει άφθονο. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν θα μείνουμε άπραγοι. Σας καλούμε όλους στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 14/10 στις 13:30 για να αποφασίσουμε πως θα δράσουμε απέναντι και σε αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου