Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει!

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας καταγγέλλει την άγρια επίθεση και τη βίαιη καταστολή της κινητοποίησης χιλιάδων εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν την Παρασκευή 1/10 στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπ. Παιδείας.

Μετά την προσφυγή της Κεραμέως στα δικαστήρια εναντίον της απεργίας – αποχής στην οποία συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών η κυβέρνηση καταφεύγει σε άλλη μια προσπάθεια επίδειξης πυγμής σε όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Και σ’ αυτήν την επίθεση απαντάμε: Όσα ΜΑΤ και αν επιστρατεύσουν, όσες αύρες και χημικά κι αν ρίξουν οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται. Μαζί με τους γονείς και τους μαθητές θα αντιπαλέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει την μόρφωση σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, να φτιάξει σχολεία πολλών ταχυτήτων, να υψώσει νέους ταξικούς φραγμούς στα νέα παιδιά.

Αποδείχθηκε ότι την Κυβέρνηση την έχει κυριέψει ο φόβος από τις μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Δεν της είναι αρκετή η ποινικοποίηση των αγώνων αλλά θέλει και την πλήρη φίμωση και την καταστολή τους. Θέλει να επιβάλει με κάθε μέσο την πολιτική της που έχει απορριφθεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά ακόμα πιο μαζικά.

Με νέες κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες να βάλουμε φραγμό στην αντιεκπαιδευτική πολιτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου