Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Για τις καταλήψεις στα σχολεία και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Τις τελευταίες μέρες έχουν ξεσπάσει καταλήψεις μαθητών, κυρίως σε Γενικά Λύκεια, με αιτήματα που αφορούν στην έλλειψη μέτρων προστασίας για την πανδημία, στον μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, στην κατάργηση της ΕΒΕ και της τράπεζας θεμάτων, στην έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, σε ζητήματα δηλαδή που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το Υπουργείο Παιδείας επικαιροποίησε την εγκύκλιο για εκπαίδευση εξ αποστάσεως, κατά τη διάρκεια των μαθητικών καταλήψεων, απαιτώντας από τους εκπαιδευτικούς αφενός να αποτελέσουν έναν μηχανισμό καταστολής και από την άλλη να διαθέσουν ίδια μέσα (τεχνολογικό εξοπλισμό, σύνδεση στο internet, χώρο) για να υπηρετήσουν μια διαδικασία που αποδείχθηκε περίτρανα όλη την προηγούμενη σχολική χρονιά ότι παιδαγωγικά και γνωστικά δεν εξυπηρετεί τους στόχους της εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει κάθε προσπάθεια απειλών και τρομοκράτησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί τους συναδέλφους που συντασσόμενοι με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κλάδου, αλλά και με την κοινή λογική και πραγματικότητα δεν συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου