Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Κινητοποίηση για τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής

 

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ απαιτώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να προχωρήσει στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πλήρη στήριξη όλων των Σχολείων Ειδικής Αγωγής καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τη συγκέντρωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΕΕΠ & ΕΒΠ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Αν. Τσόχα 15-17) ΣΤΙΣ 2μ.μ.!

 

·         Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!

·         Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.

·         Να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό (ειδικό, βοηθητικό, νοσηλευτικό κλπ) για την πλήρη στελέχωση των Σχολείων Ειδικής Αγωγής, ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία και κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

·         Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

·         Περισσότερα σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά των μαθητών με όρους υγειονομικής προφύλαξης!

·         Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλά στη μεταφορά των μαθητών.

·         Για όσους μαθητές αναστέλλεται η διαδικασία είτε κλεισίματος του σχολείου, είτε σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται με τρόπο οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

·         Να δοθούν απρόσκοπτα άδειες ειδικού σκοπού σε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές. Να μπει τέρμα στην αδικία και στην άνιση αντιμετώπιση των συναδέλφων μας!

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ! ΟΣΟ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ» ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ!

Καλούμε τους συναδέλφους στα Ειδικά Σχολεία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις των σωματείων και να κλιμακώσουν τον αγώνα!

 

Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου