Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου

Ίλιον, 15-11-2020

47  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Φέτος συμπληρώνονται  47 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας που συγκλόνισαν την Αθήνα με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα τον Νοέμβρη του 1973.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, που επέλεξε μέσα σε συνθήκες πανδημίας και απαγορεύσεων, να εντείνει την καταστολή και τα μέτρα αυταρχισμού δε θα μας κάνει να σιωπήσουμε. 

Καταγγέλλουμε την απόφαση να απαγορευτεί ο τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης στην αμερικάνικη πρεσβεία, ανήμερα της 17ης Νοέμβρη.

Η Κυβέρνηση, η οποία όλο αυτό το διάστημα έχει αφήσει το ΕΣΥ εντελώς ανοχύρωτο απέναντι στην πανδημία, προσπαθεί να πείσει ότι στόχος των απαγορεύσεων είναι η προστασία του λαού από τον κορονοϊό. Στην πραγματικότητα, με όχημα την πανδημία έρχεται να υλοποιήσει στόχους και σχεδιασμούς δεκαετιών, με βάση τους οποίους επιδιώκεται να καταργηθούν και να σβήσουν από τη λαϊκή μνήμη και συνείδηση τα μεγάλα διδάγματα της εξέγερσης. Παρ όλα αυτά το Πολυτεχνείο αντέχει εδώ και μισό αιώνα και εξακολουθεί να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας για ψωμί – παιδεία – δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στις πολιτικές της πείνας, της εξαθλίωσης, της άγριας καταστολής. Γιατί σμίγει με τα συνθήματά μας ενάντια στους πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς, απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που απειλούν την ειρήνη. Σμίγει σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας με τα σύγχρονα  συνθήματα και τις διεκδικήσεις  για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο  και συνεχίζουμε  για να γίνει ο αγώνας που δίνουμε πιο αποτελεσματικός με βάση τις δικές μας ανάγκες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούμε απέναντι στην πρωτοφανή κίνηση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εκδηλώσεις μνήμης τη φετινή επέτειο.

Να καταδικάσουμε απερίφραστα τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και τα νέα μέτρα καταστολής.

Να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, όπως η εξέγερση του λαού και της νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973.

Να συμμετέχουμε οργανωμένα και συντονισμένα (τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας) στις εκδηλώσεις μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καθώς και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη!

Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου