Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

26/11/2020 Απεργία!

 

Ίλιον, 23-11-2020

ολοι ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ Απεργία

 

Η κυβερνητική επίθεση απέναντι στα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ενώ διανύουμε ένα δεύτερο lockdown μετρώντας καθημερινά δεκάδες θύματα, η Κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο-άσπρο, να διαμορφώσει τη δική της «εικονική πραγματικότητα» και παράλληλα εξαπολύει κυριολεκτικά επίθεση στην κοινωνία. Χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πανδημία και με το δόγμα της “ατομικής ευθύνης”, επιβάλλει ακραία κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις χτυπώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. Ενδεικτικά καταγράφουμε:

·           κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του ΕΣΥ και των υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού – γιατρών και νοσηλευτών,

·           καμία πρόσληψη σε συγκοινωνίες ή προσπάθεια για διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών σε χώρους δουλειάς,

·           κανένα μέτρο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Επέμεινε στην πολιτική του συνωστισμού των μαθητών στις αίθουσες, στις προσλήψεις εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο, στη μη διενέργεια δωρεάν τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα, με αποτέλεσμα ενάμισυ μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας των σχολείων, στις 14 Σεπτέμβρη, πάνω από 1000 σχολικές μονάδες και τμήματα να έχουν μπει σε αναστολή. Τελικά το ΥΠΑΙΘ αναγκάζεται να προχωρήσει σε γενικό κλείσιμο, να επιβάλλει υποχρεωτικά την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση», με απουσίες, με προχώρημα της ύλης, χτυπώντας το καθολικό δικαίωμα στην εκπαίδευση, αφού αγνοεί επιδεικτικά ότι ένας μεγάλος αριθμός μαθητών αποκλείεται εντελώς από αυτή τη διαδικασία.

Παράλληλα:

  • Χαρίζονται απλόχερα δις ευρώ ή ανακοινώνονται φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους ομίλους, σε κλινικάρχες, σε τράπεζες, σε ΜΜΕ, σε σχολάρχες
  • Δαπανώνται εκατομμύρια για την αγορά νατοϊκού στρατιωτικού εξοπλισμού και την ενίσχυση της αστυνομίας.
  • Ψηφίζονται αντεργατικές ρυθμίσεις, τσακίζονται μισθοί και συντάξεις, εκτοξεύεται η ανεργία και ταυτόχρονα με τον πτωχευτικό νόμο επιτίθενται στη λαϊκή κατοικία
  • Νομοθετείται η 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, καθώς και η κατάργηση της αποζημίωσης από απόλυση.
  • Αυξάνονται οι απλήρωτες υπερωρίες, προωθείται η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, διαλύονται οριστικά οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Σχεδιάζεται η κατάργηση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα με την καθιέρωση γενικευμένου «προσωπικού ασφαλείας», η κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, η διεύρυνση του ηλεκτρονικού φακελώματος συνδικάτων από το κράτος και τους εργοδότες.
  • Επιβάλλονται ακραία και χουντικής έμπνευσης κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις “καθ άπασαν την επικράτεια”, εξαπολύεται άγρια αστυνομική βία, με συλλήψεις και επιβολή εξοντωτικών προστίμων με μοναδικό στόχο την καταστολή των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων.

Απέναντι σ αυτήν την επίθεση καλούμε σε απεργιακό συναγερμό σε κάθε σχολείο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Ο άθλιος τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την έξαρση της πανδημίας για να κάνει πράξη τα πιο αρρωστημένα όνειρα της εργοδοσίας πρέπει να της γυρίσει μπούμερανγκ.

 

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην οργάνωση της αντεπίθεσης! Δε θα επιτρέψουμε να μπει στο γύψο η συνδικαλιστική δράση.

Ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιά δε θα δεχτούμε να υποθηκεύσουμε το μέλλον των  μαθητών μας, δεν θα δεχτούμε  να επιστρέψουν οι όροι δουλείας «100 χρόνια πίσω».

 

  • Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ! ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ!
  • μαζική, δυναμική απάντηση ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!
  • Καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις – Πραγματικές αυξήσεις!
  • Αγώνας για Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλο το λαό!

 

γΙΑ ΤΟ δ.σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου