Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Πρόταση της Γ΄ ΕΛΜΕ για τις αναπληρώσεις μαθημάτων

 

Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βυτιβίλια 50-52, Ίλιον

gelme.dytathinas@gmail.com

gelmeda.blogspot.com

Ίλιον, 20-10-2020

 

Όχι στον εκφοβισμό και την τιμωρία των μαθητών

Το ΔΣ της Γ ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας εκτιμά πως η αναπλήρωση μαθημάτων για τις μέρες των καταλήψεων των μαθητών έχει κατασταλτικό και τιμωρητικό χαρακτήρα και ο απώτερος στόχος της είναι ο εκφοβισμός μαθητών.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις αυτής της περιόδου ανέδειξαν σειρά σημαντικών και χρόνιων προβλημάτων της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές, και αφορούν σε δίκαια αιτήματα καθώς οι μαθητές αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για λιγότερους μαθητές ανά τάξη, για πρόσληψη καθαριστριών, για έκτακτα κονδύλια για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αλλά και για την υγιεινή και ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας στις σημερινές συνθήκες.

Επιπροσθέτως το ενδιαφέρον για αναπλήρωση μαθημάτων, που χάθηκαν από τις καταλήψεις των μαθητών, από τη μεριά της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας είναι υποκριτικό, τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία και έχουν χαθεί και χάνονται καθημερινά πολλές ώρες μαθημάτων.

Θεωρούμε ότι την ευθύνη για την κάλυψη της διδακτέας ύλης την έχει ο σύλλογος διδασκόντων ο οποίος μπορεί να διαπιστώνει τις ανάγκες των μαθητών του και να αποφασίζει με κριτήρια αποκλειστικά παιδαγωγικά και επιστημονικά.

 

 

Για το Δ.Σ. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου