Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Απόφαση Γ΄ ΕΛΜΕ για υπουργική απόφαση για τις καταλήψεις

 

Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βυτιβίλια 50-52, Ίλιον

gelme.dytathinas@gmail.com

gelmeda.blogspot.com

Ίλιον, 01-10-2020

 

Για την υπουργική απόφαση για παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Η υπουργική απόφαση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση «Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως, ενδεικτικά, η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας» μόνο θυμό και ντροπή μπορεί να προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός σε συναδέλφους να κάνουν μαθήματα σε κλειστά σχολεία και να χρησιμοποιούνται εκπαιδευτικοί ως απεργοσπαστικός μηχανισμός απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας.

Η ηγεσία του Υπουργείου απέχει χιλιόμετρα μακριά από την πραγματικότητα, αν νομίζει ότι μπορεί να διεκπεραιωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ως εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να παίξουμε κατασταλτικό ρόλο ενάντια σε μαθητές που αγωνίζονται. Αντίθετα στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα τους.

Ενημερώνουμε ότι η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (08:00 με 11:00), για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη,

και η ΕΛΜΕ από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου,

ώστε να καλυφθούν συνδικαλιστικά όλοι οι συνάδελφοι.

Επίσης αναμένεται την Τρίτη απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία αποχή από την εξευτελιστική αυτή διαδικασία.

Η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης»
σε υπό κατάληψη σχολεία δεν θα περάσει!

Για το Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου