Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

AΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 15/10

Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βυτιβίλια 50-52, Ίλιον

gelme.dytathinas@gmail.com

Ίλιον, 10-10-2020

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω πανδημίας συνεχίζουν να μην παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία. Κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών. Συκοφαντούν, απειλούν, επιδιώκουν να φιμώσουν όποιον διεκδικεί. Προκαλούν με την αναλγησία τους απέναντι στον λαό την ίδια στιγμή που δίνουν προκλητική στήριξη στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ομίλους με δισεκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές, προκλητικές αντεργατικές ρυθμίσεις.

Εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας η καθημερινότητα στο σχολείο γίνεται αφόρητη.

·      Στοιβάζουν 25 μαθητές σε αίθουσες κλουβιά την ίδια ώρα που κουνάνε το δάχτυλο στον λαό για την αποφυγή του συγχρωτισμού. Υπάρχουν σχολεία που ενώ διαθέτουν άδειες αίθουσες δεν αυξάνονται τα τμήματα για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, γιατί δεν διαθέτουν κονδύλια για πρόσληψη εκπαιδευτικών.

·      Αρχές Οκτωβρίου και ακόμα υπάρχουν δεκάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιοχής μας. Παράλληλα τα κενά που δημιουργούνται από τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν έχουν ακόμα αναπληρωθεί, ενώ ετοιμάζουν προσλήψεις με την εργασιακή σχέση γαλέρας των 3μηνων συμβάσεων. Μαθητές με Ειδικές Ανάγκες είτε δεν έχουν ακόμα παράλληλη στήριξη είτε αποκλείονται από τα Ειδικά Σχολεία λόγω έλλειψης προσωπικού. 

·      Σε πολλά σχολεία υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην καθαριότητα. Παρά την ηρωική προσπάθεια των καθαριστριών/ών είναι πρακτικά αδύνατον να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

·      Σε σχολεία της ΕΛΜΕ που έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε μαθητές είτε σε εκπαιδευτικούς δεν έγιναν τεστ, ούτε ιχνηλάτηση. Οι συνάδελφοι, οι μαθητές και οι γονείς τους αναγκάζονται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ από την τσέπη τους.

·      Ανακαλούν ή βάζουν εμπόδια στις άδειες σε εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια τους τη ζωή.

·      Η κυβέρνηση επιμένει στην απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική επιλογή της ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος μέσα από τη σχολική τάξη που έχει καταδικαστεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αξιοποιεί με άθλιο τρόπο την τηλεκπαίδευση ως μέτρο καταστολής των μαθητικών αγώνων, επιδιώκοντας να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε παιδονόμους.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 15/10 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·         Μείωση εδώ και τώρα των μαθητών σε 15 ανά τμήμα.

·         Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

·         Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.

·         Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

·         Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

·         Κατάργηση της απαράδεκτης Υπουργικής Απόφασης 131451/ΓΔ4/30-9-2020 για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης των σχολικών μονάδων.

 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ!

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου